Tuesday, April 14, 2009

Kulturformidling uge 16

Lad os gøre kulturformidling til en fast begivenhed her på bloggen!
I denne uge vil jeg fremhæve følgende:

Idag d. 14/4 kl. 15.30-18.00 - Initiativet for Flere Uanmeldte Besøg afholder reception

"Kom på besøg! Denne gang mener vi det sgu.

Nu har Initiativet for Flere Uanmeldte Besøg haft sin undfangelse, og dørklokkens overraskelse har lydt rundt omkring i hjemmene.

Derfor inviterer et par stykker af os på en lille receptions-pindemad for uanmeldte gæster. Hjemme hos os. Nok fungerer de uanmeldte besøg oftest hos folk man kender, men en gang i mellem kan man måske åbne hjemmet en tak mere. Åbent hus, som det egentlig var ment. Så velkommen, også du uanmeldte ukendte!

Receptionen er selvsagt ikke uanmeldt. Det må være betingelserne for at samle mange mennesker på én gang. Men dit besøg: uanmeldt som altid!

I løbet af receptionen håber vi på at Morten, der besøgte os i efteråret uden at kende os, kommer og holder en lille pep-talk. Men vi ved selvfølgelig ikke om han kommer. Ellers glæder vi os til at dele historier og udveksle erfaringer om de uanmeldte besøg. Er alt dette her nyt for dig, så fortvivl ej! Uerfarne uanmeldte gæster er velkomne også.

Vi forsøger at gafle en kaffemaskine og skulle nogen finde på at hive en receptions-vin med, så har vi nok et glas også.

Under disse nye planlagte omstændigheder, ser vi det i øvrigt for nødvendigt at indføre et nyt begreb: S.F. (Svar Frabedes)"

PS: Se linket øverst for adresse.


Fredag d. 17/4 kl. 15.00-17.00 - Filosofiklubben præsenterer Vincent F. Hendricks

"Du inviteres hermed af Filosofiklubben til foredrag ved Vincent F. Hendricks.

D. 17. april 2009, kl. 15, lokale 22.0.11, Københavns Universitet Amager

Vincent F. Hendricks er ansat som professor i filosofi på Københavns Universitet per 1. august 2009. Han er dr.phil., Ph.D og professor i formel filosofi ved RUC og forfatter til en række artikler og bøger om erkendelse, logik og videnskabsteori. Han modtog i 2008 Videnskabsministeriets Eliteforskerpris - især for sit arbejde med at udvikle logikker, der kan udtrykke viden og forskning, men som også kan bruges i hverdagen i dialogen mellem mennesker.

Vincent F. Hendricks vil tale om logik i virkeligheden:

Logikken spiller en større rolle i hverdagen end man måske umiddelbart skulle tro. I den netop udkomne bog "Vincent vender virkeligheden" og den dertil hørende tv-serie af samme navn, der netop nu kører på dk4, gennemgås en række logiske ræsonnementer og principper med konstant og underholdende eksemplificering i hverdagen, videnskaben og mediestrømmen. Det kunne være fænomener som pluralistisk ignorance, epistemiske axiomer og attituder, ækvivalensklasser, kontinuumet, 0-sums spil, stop-problemet i rekursionsteori etc.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Vi glæder os til at se dig!"


Fredag d. 17/4 kl. 17.00-19.00 - Frit Forum RUC tager på Besøg på Borgen

"Vi tager en tur på Borgen hvor folketingsmedlem Yildiz Akdogan (S) vil vise os rundt. Dernæst vil der blive lagt op til debat hvor vi kan spørge hende om alt mellem himmel og jord.
selve arrangementet slutter så klokken 19, men Yildiz har spurgt om vi ikke vil ud og drikke en øl med hende så for alle dem der så har lyst til at tage en øl med hende er velkommen. Det er det sidste officielle Frit Forum Roskilde arrangement for dette semester så jeg vil opfordre alle til at komme og runde godt af."


Derudover:
Torsdag d. 16/4 starter den fusionerede filmfestival CPH:PIX
Tom. søndag d. 31/5 kan udstillingen Yes Is More ses på Dansk Arkitektur Center omhandlende det danske arkitektekt firma Bjarke Ingels Group

No comments:

Post a Comment