Friday, June 19, 2009

ipod reparation

Min lillesøsters iPod skærm var i udu og kære Fona ville som aldrig reparere iPod'en (se i øvrigt denne herlige diskussion). I stedet for at gå ud og købe en ny, er det rimelig simpelt at fikse problemet selv. Således købte jeg en ny LCD skærm hjem til hendes iPod, og efter lidt fikserier virker iPod'en helt perfekt. Udover skærmen, er det let at udskifte batteriet, skifte jack-indgangen (det har jeg gjort på min egen), bytte coveret eller ligefrem sætte en ny harddisk i. På youtube findes diverse videoer der guider dig igennem processen og via google findes utallige internetbutikker der sælger iPod dele (jeg har nu prøvet hhv. iDemiGods.com og ifixipodsfast.com). Min lillesøsters iPod er en video-iPod 30gb (også kaldet 5. generation).
Udgangspunktet:
Processen:
Resultatet:

7 comments:

  1. hej. mit jack stik er i udu, og HuMac tager en millijonmillijard for at skifte det :(
    fortæl mig liige hvordan man skifter det:)
    /sofie

    ReplyDelete
  2. Hej Sofie, hvad generation er det?
    (Burde stå indgraveret på bagcoveret)
    Hvis det er en femte generation som min søsters kan du se følgende youtube video:
    http://www.youtube.com/watch?v=lkAAIbtrxM0

    Efter ca. 2min og 19sek løfter han bagcoveret op. Den del der sidder fast der skal skiftes. Ellers fandt jeg denne video, som vist beskriver det til mindste detalje:
    http://www.youtube.com/watch?v=nic7phJ8rrs&feature=related

    Held og lykke med det, kommer du i problemer må du endelig skrive igen.

    Allervenligst

    ReplyDelete
  3. Hej.

    Min iPod classic 30gb er i stykker.
    Det er sådan så bruger jeg headset så er det kun den vesntre der virker høresnegl der virker. Hvis jeg bøjer ledningen lidt i en bestemt retning virker begge, så mon det er en løs forbindelse?

    Er det et problem du kender, for det er skidetræls kun at kunne høre i venstre øre :)
    Håber du forstod mit spørgsmål

    -Peter G

    ReplyDelete
  4. Hej Peter

    Ja, jeg havde selv et noget lignende problem og det kan fikses ved at skifte jack-indgangen. Da jeg er ude og rejse nu (og de naeste uger) kan jeg ikke give det store hjaelp udover, at hvis du kigger paa det tredje billede og "venstre del" af iPod'en, saa er det den lille hvide dims overst til hojre der skal skiftes. Tjek hjemmesiderne overst og du vil kunne bestille reservedele hjem, men forst bor du se om din forhandler gider at ordne det for dig, hvis ikke saa trost dig med, at det ikke er saa svaert at skifte.

    Mvh

    ReplyDelete
  5. Hej

    Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig!
    Der skete det at min ipod classic var ved at afspille, da skærmen fuldstændig stod stille og ingen af knapperne reagerede. Derfor genstartede jeg min ipod. Nu vil den dog hverken genstarte eller oplade, der sker heller ikke noget når jeg sætter den i computeren. Inde i Applestore er der ingen hjælp at hente, de sagde bare at den var helt død, uden af åbne den eller noget.
    Håber virkelig at du kan hjælpe.

    Mvh Luisa

    ReplyDelete
  6. Jeg ved ikke om det er batteriet (10USD) eller harddisken (50USD for 30gb eller 100USD for 80gb) den er galt med. Du kan forsøge at åbne din iPod og fjerne batteriet, for at sætte det ind igen - måske har det brug for en "kortslutning" - det gjorde jeg en gang min drillede. Men om det er batteriet eller harddisken der er galt kan jeg ikke svare på. Held og lykke. (Ps. priserne er fundet på idemigods.com, men jeg har ikke tjekket andre sider, det kan du søge på via google)

    ReplyDelete
  7. Takker for beskrivelsen - mest af alt for tippet med butikker. Den jeg selv fandt, kostede mig over det dobbelte i forhold til idemigods.com

    For dem der har problemer med headset (som mig selv), og som ikke rigtig har mod på at åbne og skifte (eller leder efter en billigere løsning) er her to forslag til at udnytte connectorstikket i bunden:

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26505

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.42260

    ReplyDelete